در حالی که نگرانی سرمایه گذاران امیدوارند بانک مرکزی آمریکا در پایان ماه جاری میلادی اقدام به کاهش نرخ بهره کند، قیمت طلا روز جمعه با افزایش مواجه بود.
بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس طلا در پایان معاملات روز جمعه با ۰٫۸۵ درصد افزایش به ۱۴۱۵ دلار و ۷۵ سنت رسید. قیمت فلز زرد در این هفته حدود یک درصد افزایش داشت. قیمت طلای آمریکا نیز در پایان معاملات دیروز ۰٫۳۹ درصد رشد داشت و به ۱۴۱۲ دلار و ۲۰ سنت رسید.
فیلیپ استریبل، تحلیلگر بازار طلا در این باره گفت: «آمارهای منتشر شده از نرخ تورم آمریکا اندکی بالاتر از حد انتظار بوده است. اما ظاهرا این آمارها تاثیری بر احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو نداشته است.»
شاخص اصلی قیمت مصرف کننده در آمریکا به استثنای مواد غذایی و انرژی در ماه ژوئن ۰٫۳ درصد رشد داشته است. این بیشترین افزایش شاخص قیمت مصرف کننده از ژانویه ۲۰۱۸ تاکنون است.
بعد از انتشار این آمار، قیمت طلا شاهد افت یک درصدی بود. اما بعدا سرمایه گذاران مجاب شدند که آمارهای نسبتا امیدوار کننده اینچنینی مانع از کاهش نرخ بهره در نشست ماه جاری فدرال رزرو نخواهد شد. همین مسئله سبب رشد مجدد قیمت فلز زرد شد.
ارزش دلار در برابر سبد ارزهای معتبر جهانی نیز برای سومین جلسه متوالی با کاهش روبرو بود.
چارلز ایوانز، رئیس فدرال رزرو شیکاگو در این باره گفت، برای کمک به بالا رفتن تورم کاهش نرخ بهره ضروری است. سیاستگذاران بانک مرکزی آمریکا قرار است روزهای ۳۰ و ۳۱ جولای تشکیل جلسه دهند و احتمالا نرخ بهره را کاهش دهند.
در بازار سایر فلزات گرانبها، قیمت پلاتین دیروز با ۰٫۴ درصد رشد به ۸۲۴ دلار رسید، در حالی که قیمت پالادیوم با افت ۱٫۱ درصدی به ۱۵۴۴ دلار و ۲۵ سنت رسید. قیمت نقره نیز با ۰٫۸ درصد افزایش به ۱۵ دلار و ۲۳ سنت رسید.
قیمت هر بشکه نفت برنت در پایان معاملات دیروز با ۲۰ سنت افزایش به ۶۶ دلار و ۷۲ سنت رسید.
در حالی که به دنبال وقوع طوفان در خلیج مکزیک بیش از نیم میلیون بشکه از تولید نفت این منطقه مختلف شده است، قیمت نفت روز جمعه اندکی افزایش داشت اما به دلیل نگرانی ها از مازاد عرضه نفت در ماه های پیش رو، رشد قیمت ها محدود بود.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت در پایان معاملات دیروز با ۲۰ سنت افزایش به ۶۶ دلار و ۷۲ سنت رسید. قیمت نفت خام آمریکا هم در پایان معاملات روز جمعه یک سنت افزایش داشت و به ۶۰ دلار و ۲۱ سنت رسید. بدین ترتیب نفت برنت ۴ درصد و نفت وست تگزاس اینترمدییت ۴٫۷ درصد رشد هفتگی را تجربه کردند. قیمت هر دو شاخص نفتی در هفته قبل کاهش یافته بود.
طوفان استوایی بری که قرار است طی ساعات آینده با سرعتی بالغ بر ۱۱۹ کیلومتر در ساعت لوئیزیانا را در نوردد موجب توقف تولید نفت در بخش هایی از خلیج مکزیک شده و قیمت نفت را بالا برده است.
به گفته دولت آمریکا، حدود ۵۹ درصد یعنی ۱٫۱ میلیون بشکه از تولید روزانه آمریکا در خلیج مکزیک به دلیل در پیش بودن طوفان متوقف شده است.
اندی لیپو، رئیس موسسه لیپو اویل در هیوستون گفت: «توقف تولید نفت در خلیج مکزیک تا حدی قیمت نفت را بالا برده است… باید دید که آیا طوفان بری به یک سیل گسترده منجر می شود که بر بخش پالایشگاهی لوئیزیانا تاثیر بگذارد یا نه.»
آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرده که افزایش تولید نفت آمریکا از رشد تقاضای جهانی پیش خواهد گرفت و این مسئله موجب رشد ذخایر نفتی جهان در طی ۹ ماه آینده خواهد شد.
لیپو گفت: «گزارش آژانس بین المللی انرژی هرگونه افزایش قیمتی را که ممکن است در پی وقوع طوفان بری اتفاق بیافتد خنثی می کند، زیرا بازار همچنان نگران رشد ضعیف اقتصاد جهانی است.»