رئیس جمهور:
سیاست های جدید در آینده نزدیک اعلام می شود/ پیش بینی مثبت از اقتصاد
رئیس جمهور از اعلام سرفصل های کلی و جزیی سیاست های جدید دولت در آینده نزدیک خبر داد و گفت: با اجرای این سیاست ها شاهد تحرک مثبتی خواهیم بود تا بتوانیم رشد اقتصادی مثبت را ادامه دهیم.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از تسنیم، حسن روحانی در همایش بینالمللی صنعت و تجارت از تدوین بسته سیاستی اقتصادی جدید برای ۶ ماهه دوم امسال خبرداد و گفت: تابستان تیم اقتصادی را فراخواندم تا تاخیر در اجرای توافق هستهای را بررسی و بسته سیاستی جدیدی را برای ۶ ماهه دوم امسال به منظور ایجاد رونق اقتصادی تدوین کند. این کار انجام شده و در دو هفته گذشته جلسات مستمری برای نهایی کردن این بسته داشتیم.
وی گفت: در روزهای آینده سرفصل های اصلی سیاست های جدید را اعلام خواهم کرد. سیاست هایی که در ۶ ماهه دوم امسال حرکت خوبی در رونق اقتصادی ایجاد خواهد کرد و تیم اقتصادی جزییات آن را به اطلاع مردم خواهد رساند. با اجرای این سیاست ها شاهد تحرک مثبتی خواهیم بود تا بتوانیم رشد اقتصادی مثبت را ادامه دهیم.
به گفته وی ایران به علت داشتن امنیت، انرژی، جوانان تحصیل کرده ، سیاست پایدار و درایت رهبری معظم انقلاب، مسیری روشن و پررونق خواهد داشت و از رشد اقتصادی، صادرات غیرنفتی، جذب سرمایه های داخلی و خارجی و توسعه برخوردار خواهد بود.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه مهار کردن و کاهش نرخ تورم تا پایان دولت یازدهم در دستور کار قرار خواهد داشت ، گفت : از ابتدای دولت یازدهم، مهار کردن و کاهش مستمر نرخ تورم در دستور کار قرار گرفت و این موضوع برای تولید، مردم، ارزش پول ملی و پیش بینی و برنامهریزی برای آینده بسیار مهم است.
روحانی گفت : هدف دولت این است که تا پایان دولت یازدهم نرخ تورم کاهش یابد و تک رقمی شود و ممکن است این هدف قبل از پایان دولت محقق شود.حتی این امکان وجود دارد که نرخ تورم نقطه به نقطه تا آخر امسال تک رقمی شود.
وی با تاکید بر ادامه سیاست کاهش نرخ تورم طی سال های ۹۴ ، ۹۵ ، ۹۶ و تا آخر دولت یازدهم و دستیابی به نرخ تورم تک رقمی گفت : البته برخی ممکن است نقدهایی وارد کنند و بزرگترین نقد آن است که بگویند سیاست انقباضی نمی تواند به خروج از رکود اقتصادی کمک کند.در سال گذشته از رکود مستمری که ۸ فصل به طور مداوم ادامه داشت خارج شدیم .
وی با اشاره به تعریف خروج از رکود و رونق اقتصادی گفت : اگر طی دو دوره سه ماهه شاهد رشد اقتصادی باشیم، به معنای رونق و خروج از رکود اقتصادی است . در سال قبل در سه ماهه اول تا پایان سال شاهد رشد اقتصادی بودیم و در کل سال ۹۳ رشد اقتصادی ۳ درصدی حاصل شد و این به معنای خروج از رکود است.
رئیس جمهور گفت : شرایط به گونه ای است که باید حواسمان جمع باشد و تلاشمان را فراوان کنیم تا بتوانیم مشکلات بخش تولید را حل و فصل کنیم .امروز می دانیم تولیدگران و کارآفرینان جامعه با مشکلاتی مواجه هستند. از طرفی در زمینه تسهیلات مالی و پولی شرایط بانکی نمی تواند به همه تقاضاها پاسخ مثبت بدهد و از طرفی به دلیل کاهش تقاضا برخی جنس های تولیدی در انبارها مانده و به فروش نرفته است .
روحانی ادامه داد: از طرفی مسائلی که در حوالی کشور و همسایگان ما و ناامنی هایی که در این کشورها وجود دارد و از طرف دیگر موضوع کاهش قیمت نفت نیز در به وجود آمدن این شرایط تاثیر داشته است .کاهش قیمت نفت همیشه در ایران برای اقتصاد و بخش های دولتی و خصوصی به ویژه بخش های خصوصی که وابستگی بیشتری به نفت دارند مثل پتروشیمی ها و صنایعی که فراز و نشیب قیمت نفت در آنها اثر می گذارد تأثیرگذار بوده است.
وی افزود : از سال گذشته با کاهش قیمت نفت آن هم کاهش ۵۰ تا ۶۰ درصدی قیمت یعنی از ۱۱۰ یا ۱۰۵ دلار به ۴۵ دلار مواجه هستیم که پیداست فشار اقتصادی وارد می کند.بسیاری از کشورهای صادر کننده نفت نیز دچار تنش در بازار ارز شده اند و هم تورم بالایی داشته اند اما ما در ایران نه تنش در بازار داشته ایم و نه نرخ تورم بالا رفته است .اما همچنان با مشکلاتی مواجه هستیم و وزارتخانه ها برای دادن خدمات به جامعه به خاطر درآمد کم با مشکل مواجه هستند .
بورس پرس