جهت مشاهده تحلیل ها

ورود / ثبت نام کنید

جهت ثبت نام کلیک کنید

همین الان

همین الان

وارد ارزدیجیتال شوید

جهت ثبت نام کلیک کنید

همین الان

وارد بورس ایران شوید

جهت ثبت نام کلیک کنید

چرخش منفی سهام

چرخش منفی سهام
روند قیمت‌ها در معاملات روز سه‌شنبه دقیقا برخلاف روز دوشنبه رقم خورد. معاملات روز دوشنبه با صعود محسوس شاخص آغاز شد و سپس در پی فشار فروش از سقف تاریخی برگشت. درحالی‌که معاملات دیروز با شدت عرضه‌ها آغاز شد و سهام اغلب شرکت‌ها کار خود را در محدوده‌های منفی قیمت پی گرفتند. این روند به‌طور خاص در سهام بنگاه‌های بزرگ کالایی شکل گرفت و رفته‌رفته به کل بازار تسری یافت. با وجود این، در پایان معاملات، شاهد فروکش عرضه‌ها و همچنین بهبود روند قیمت‌ها بودیم. در نتیجه، شاخص کل که کار خود را در کانال ۴۷۷ هزار واحد آغاز کرده بود، پس از ریزش حدود ۹/ ۱ درصدی، موقتا به کانال ۴۶۸ واحد تنزل کرد و سرانجام با تقویت عمومی تقاضا نیمی از افت اولیه را جبران کرد و در پایان معاملات در کانال ۴۷۲ واحد آرام گرفت.

در این روز با وجود مازاد تقاضای ۳۵۰ میلیارد تومانی در سهام ۵۸ بنگاه، سهام ۱۹۷ بنگاه بورسی با افت قیمت همراه شد که غالبا هم جزو بنگاه‌های بزرگ کالایی شناخته می‌شوند. ارزش معاملات خرد هم به کمترین میزان طی ۱۴ روز کاری اخیر رسید. با در نظر گرفتن کلیه مختصات بازار از جمله ارزش معاملات، میزان مازاد تقاضا و همچنین تغییر مالکیت که طی روز گذشته هم به نفع فعالان خرد تغییر یافت، می‌توان نشانه‌هایی از تردید در عین امید به صعود قیمت‌ها را در افق کلی بازار دید. در این میان، نیروهای ناشناخته‌ای که تحت عنوان ریسک‌های سیستماتیک مورد توجه اهالی بازار هستند در معاملات دیروز دست به دست هم دادند تا برآیند نیروها در قالب افت شاخص‌ نمایان شود.

البته برخورد قیمت‌ها به سقف‌های تاریخی و سپس افت‌های متناوب قیمت‌ها طی یک هفته اخیر هم ورود تقاضای جدید را به تردید بیشتر انداخته است. اگر پیش‌تر قیمت‌ها پیوسته در مسیر صعودی حرکت می‌کردند، اکنون تمایل به شناسایی سود و تماشای استراحت زمانی و اصلاح قیمت‌ها بیشتر از گذشته است. به نظر می‌رسد اطمینان سابق به روند‌ها و رضایت از صف‌های ماندگار دیگر نمی‌تواند معامله‌گری را توجیه کند و بازار به محرک‌های جدی‌تر نیاز دارد. در این میان، شکست تحلیل‌های کلاسیک براساس نسبت‌های کلان مثل نسبت ارزش معاملات به نقدینگی، ارزش دلاری بورس و نسبت قیمت به درآمد بازار سهام در مقایسه با میانگین تاریخی هم در تشدید نااطمینانی‌های مرتبط با سهام اثرگذار بوده است.

در این وضعیت، جهت‌گیری معامله‌گران بازارهای همسایه و مشخصا بازار ارز هم آرامش بورس‌بازان را تا حدی مختل کرده و مواضع سخت فعالان بورسی در مورد آینده قیمت سهام را موقتا به پرسش گرفته است. دلیل این امر را باید در وضع متغیرهای محیطی اثرگذار بر کل بورس رصد کرد که مهم‌ترین آنها در شرایط کنونی نتایج نشست گروه ویژه اقدام مالی در مورد ایران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *